SchmalzEXPO: Innowacje w przestrzeni wirtualnej.

The SchmalzEXPO online trade show features autumn innovations from the automation and handling experts.
The new vacuum gripper SBPG for automated bin-picking

Dużo się dzieje w Schmalz!

Prezentujemy dwa nowe chwytaki dla przemysłu spożywczego, rozwiązania dla cobotów oraz w pełni zautomatyzowane systemy dla procesów wewnątrz-logistycznych. To tylko kilka przykładów tego, czego doświadczą użytkownicy podczas SchmalzEXPO.

Chwytak palcowy OFG jest częścią gamy komponentów firmy Schmalz do elastycznego i delikatnego przenoszenia przedmiotów, co pozwala na delikatne pakowanie rozpakowanych, delikatnych produktów spożywczych, takich jak pączki czy buziaki czekoladowe, i umieszczanie ich na tacach.

Generator podciśnienia jest tak samo ważny jak narzędzie na końcu ramienia robota. Szczególnie kompaktowym przykładem jest CobotPump ECBPMi, który jest zamontowany bezpośrednio na ramieniu robota i umożliwia mobilnym robotom i cobotom bezpieczne trzymanie i odkładanie hermetycznych elementów roboczych.

Wyposażyliśmy również ECBPMi w dodatkowe interfejsy. IO-Link i RS485 umożliwiają one bezpośrednią komunikację z robotami. Interfejs NFC upraszcza komunikację z użytkownikiem.

Dla systemów wewnątrz-logistycznych:

Uczestnicy wirtualnych targów, którzy chcą dowiedzieć się więcej na temat ręcznej obsługi, mogą zapoznać się z nowym manipulatorem logistycznym multi-gripper, który daje użytkownikom płaskie i lekkie narzędzie ze zoptymalizowanym połączeniem przyssawek. Jest to możliwe dzięki połączeniu wykonanej z tworzywa sztucznego obudowy z aluminiową pokrywą. Nowy multi-chwytak bezpiecznie obsługuje kartony różnej wielkości, niezależnie od stopnia ich stabilności.

Firma Schmalz prezentuje również rozszerzenie swojej aplikacji ControlRoom. Funkcja cyfrowego folderu produktu będzie również dostępna w przyszłości dla podnośników podciśnieniowych. Etykiety identyfikacyjne na systemach dźwignicowych i podnośnikach podciśnieniowych dają użytkownikom dostęp do informacji specyficznych dla danego urządzenia, jak również do odpowiednich danych serwisowych i kontaktowych na ich smartfonach.

zapraszamy do bezpłatnego udziału: rejestracja