Złap to co przyszło.

Firma Schmalz zaprojektowała nowy chwytak wielozadaniowy do podnośników podciśnieniowych z serii JumboFlex. Dzięki zastosowaniu w produkcji technologii druku 3d jest on szczególnie lekki i kompaktowy. Chwytak wielofunkcyjny jest teraz dostępny w dwóch różnych formatach.

Schmalz makes universal gripping of cardboard boxes in different sizes and qualities possible with the new multi-gripper.

Zaletą nowego chwytaka wielozadaniowego jest jego zdolność do bezpiecznego przenoszenia kartonów o różnych rozmiarach i jakości. Kompensuje on nierówności dzięki przyssawkom mieszkowym, a dzięki kompaktowemu formatowi i bocznemu rzutowi przyssawek może chwytać nawet przedmioty z narożników kontenera KLT. Schmalz opracował ten wszechstronny komponent z myślą o zapewnieniu użytkownikom płaskiego i lekkiego narzędzia wyposażonego w zoptymalizowane połączenie przyssawek. Jest to możliwe dzięki połączeniu obudowy wykonanej z dodatków uszlachetniających z pokrywą wykonaną z lekkiego aluminium. Proces produkcji dodatków uszlachetniających umożliwia uzyskanie okrągłych krawędzi, dzięki czemu dodatkowe zabezpieczenie krawędzi nie jest konieczne.

Schmalz oferuje nowy chwytak uniwersalny w dwóch rozmiarach: 362 x 238 x 86 milimetrów dla modelu JumboFlex 50 o maksymalnym udźwigu 50 kg oraz 256 x 238 x 86 milimetrów dla mniejszych modeli JumboFlex z serii 20 i 35 (maksymalny udźwig odpowiednio 20 i 35 kg). Każda wersja bezpiecznie obsługuje różne rozmiary i jakości kartonów, eliminując tym samym konieczność czasochłonnej wymiany chwytaka. Nawet niestabilne lub otwarte pudła kartonowe mogą być obsługiwane szybko i dokładnie za pomocą chwytaka wielopunktowego. Nadaje się on do bezpiecznego podnoszenia, nawet w przypadku gdy tylko 75 procent przyssawek jest zakrytych przez element roboczy.